Ze gaan weer opereren!

Geschreven door: Maringa

jan 15, 2021

In de “facebook wandelgangen” hoorden we veel verschillende dingen de afgelopen weken.
Van 5 weken tot wel 3-4 maanden vertraging, overal werd rekening mee gehouden. In onze app groep ging dat net zo. En ik merkte dat ik er heel onrustig van werd. Want ik ben zo toe aan de stap waar ik al een jaar naar toe leef en een paar weken vertraging is nog tot daar aan toe. Maar 3-4 maanden, daar wordt ik echt niet blij van!

Vorige week werden de geruchten dat deze operaties weer langzaam aan opgestart zouden worden steeds luider. En automatisch krijg je dan toch weer een vonkje hoop.
Ik merkte dat ik daardoor mij wat terug trok want ik wilde geen hoop om die weer de grond in geboord te zien.

Blijheid op de app…

“Ping” Afgelopen woensdag komt het fijne bericht dat diegene met de aangeboren hartafwijking gebeld is dat de operaties weer starten en zij binnenkort aan de beurt is. Ik heb echt een vreugdedansje gedaan hier in de kamer, omdat ik oprecht zo ontzettend blij ben voor haar!
Gelijk is de spirit in onze groep weer hoog, iedereen blij en, natuurlijk, ook vol verwachting voor de rest van ons. Want betekend dat dan dat ook de rest van onze groep binnenkort een nieuwe datum kan verwachten? Er wordt volop gespeculeerd en het is weer een drukte van jewelste op de app.

 

 

En dan komt de mail….!

Klaar met de weegschaal en centimeter, weg met die onzeker-makers!
Vanmorgen ontplofte de app weer, we hebben mail!! Yes!
“De maanden waarin je (opnieuw) ingepland wordt zijn Februari/Maart. Na 10 februari mag je bellen voor een voorlopige operatiedatum.”
Opluchting, nieuwe energie en blijdschap. Dat is wat ik voel. Kom maar op, ik ben er klaar voor!
En ineens komt het weer dichtbij, wat kan en wil ik nog doen om zo goed mogelijk de operatie in te gaan?
 • Elke dag wandelen. Check!
 • Bananen en tomaten eten om mijn kalium op te hogen. Check!
 • Foliumzuur gehaald en elke dag slikken. Check!
 • Fijne, ruimzittende kleren uitzoeken. Nog niet gedaan
 • Een lijstje maken met spullen die mee naar het ziekenhuis gaan. Nog niet gedaan
Ook met mijn to do lijstje ben ik goed op weg 😉
Nu het liefst nog 2-3 kg eraf en dan heb ik er alles aan gedaan.

Misschien ook interessant voor je…

Een wervelwind aan emoties

Een wervelwind aan emoties

Vandaag is het zover. Als het allemaal goed gaat ben ik straks geopereerd en heb ik een kiwi 🥝. Ik krijg een...

Uitstel maar geen afstel!

Uitstel maar geen afstel!

Vorige week stond er al op de website van Vitalys te lezen dat er geschoven ging worden met operaties omdat ze vanaf...

3 Reacties

 1. Joan

  Lieve Maringa,

  Weer zo mooi geschreven. Ben zo blij voor de groep dat er nu weer hoop is. We gaan er vol tegenaan met zijn allen. We hebben een super toffe groep ( hoor nog al eens dat het bij veel groepen anders is).
  Ik snap helemaal wat je bedoeld, huer beginnen de zenuwen een beetje te komen, maar vooral opluchting en blijheid. Op naar onze nieuwe 2.0

  Antwoord
  • Maringa

   Wat ik ook hoop is dat ze onze groep intact laten, maar we gaan het beleven

   Antwoord
 2. henk emons

  Ga er voor moppie dan gaat het je zeker lukken, we gaan voor jullie duimen dat alles volgens plan gaat verlopen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *