Vitalys screeningsdag

Geschreven door: Maringa

jul 15, 2020

In aanloop naar een positief advies van Vitalys voor de maagverkleinende operatie werd ik uitgenodigd voor een screeningsdag. Dus heb ik gistermiddag bij Vitalys in Hoogeveen doorgebracht, om daar een 3tal gespreken te hebben. Na de gesprekken komen zij met een advies wat door het chirurgisch team van het Rijnstate ziekenhuis wordt doorgenomen. Zij komen uiteindelijk met een definitief besluit, positief of negatief.
Fingers crossed!

Gesprek met de psycholoog

De psycholoog moet beoordelen of je psychisch de operatie en alles wat erbij komt kijken aankunt. Ze vroeg mij dus vooral naar mijn depressie en schildklier klachten en zag daar, gelukkig, geen belemmering. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een heel prettig en open gesprek was!

Gesprek met de diëtiste

Dit gesprek was telefonisch omdat de diëtiste uit Hoogeveen verhinderd was. Zij nam het traject van de afgelopen 4 maanden met mij door, keek naar mijn eetdagboek en vroeg wat voor mij de grootste win zou zijn na dit traject…
Daar hoef ik niet lang over na te denken; Echt een mama voor Kamala kunnen zijn, die ook met haar kan spelen en gek doen!

Gesprek met de zorgcoördinator

De 2 vragen die ik dit gesprek centraal staan zijn;

 1. Wat zijn mijn grootste belemmeringen op dit moment
 2. Wat levert een bariatrisch traject mij op?

Ook hier weer een gesprek met een heel open en goede sfeer.

En nu weer afwachten…

Aan het eind van de middag hoor ik dat ze alle 3 geen reden zien waarom ik niet in het traject zou kunnen. Dat is het advies wat ze aan het chirurgische team sturen, Yay!

Binnen 3 weken hoor ik of ik in aanmerking kom voor het traject!

Wel kreeg ik al te horen dat, vanwege Covid-19, de ziekenhuizen bijna 3 maanden weinig tot geen operaties gedaan hebben en dat ik dus niet voor januari 2021 aan de beurt ben, als het positief advies komt.
Jammer, maar begrijpelijk

Wil je mijn bericht delen? Wat leuk!

Misschien ook interessant voor je…

Een wervelwind aan emoties

Een wervelwind aan emoties

Vandaag is het zover. Als het allemaal goed gaat ben ik straks geopereerd en heb ik een kiwi 🥝. Ik krijg een...

Ze gaan weer opereren!

Ze gaan weer opereren!

In de "facebook wandelgangen" hoorden we veel verschillende dingen de afgelopen weken.Van 5 weken tot wel 3-4 maanden...

2 Reacties

 1. Bonny Ann

  Dapper van je om dit traject aan te gaan. Wens je alle kracht toe tijdens dit proces en veel succes! ❤

  Antwoord
  • Maringa

   Dank je Bonny Ann. Het voelt niet dapper maar meer als een noodzaak. En ik vind het echt spannend maar ben er klaar voor

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *