Ups en downs

Geschreven door: Maringa

mrt 5, 2021

Het is nu 2 weken geleden dat ik vanuit de verkoever weer naar mijn bed werd gereden in de operatiestoel. Een bijzondere ervaring waar ik in een vorige blog al over geschreven heb.

Wat gaat het aan de ene kant snel, maar aan de andere kant ook niet.
De standaard vraag die iedereen mij stelt is hoe het met mij gaat. 😉

Het gaat eigenlijk best goed. Na 4,5 dag vloeibaar was ik het zo zat dat ik niks te kauwen had, dat ik een klein glutenvrij crackertje heb genomen. Heerlijk!
En sindsdien ben ik langzaam aan kijken wat ik wel en niet kan eten. En wat blijkt…. eigenlijk kan ik alles eten wat ik wil. Wel in kleine porties, het begon met 2 a 3 lepels en dan was ik vol.
Nu kan ik een beschuitje met beleg of een klein bordje salade eten, zonder dat ik daar last van heb.

En nu ik dit zo schrijf besef ik mij dat ik meet hoe ik me voel aan wat ik wel en niet kan eten. Waarschijnlijk omdat ik ook echt de hele dag met eten en drinken bezig ben.
6 Porties eten per dag, 15 minuten voor en 30 minuten na eten niet drinken maar wel 1,5 liter vocht binnen krijgen, het is een hele puzzel!

Maar hoe ik mij voel wordt natuurlijk door veel meer bepaald. Zoals mijn energie leven, hoe moe ik ben maar vooral ook hoe actief ik – binnen mijn kunnen op dit moment – ben.
En dat schommelt nogal.
De ene dag heb ik energie te over, begin ik ‘s ochtends met een wandeling en loopt de dag lekker. En de andere dag, zoals vandaag, ben ik niet vooruit te branden.

En weet je, dat is helemaal prima voor nu.
Ik was altijd maar van het doorgaan, nooit echt tijd nemen om te relaxen maar door… door… door.

In de aanloop naar mijn operatie toe heb ik met mijzelf afgesproken dat als ik deze ingrijpende operatie doe, ik mezelf vooraan op mijn prioriteitenlijstje zet. Want wil ik gezonder leven dan zal ik gezondere keuzes moeten maken. En als ik mezelf niet als prioriteit zie dan zullen de ongezondere keuzes weer de overhand krijgen.
Dat wil ik niet meer.

Dus ik zet mijzelf bovenaan op mijn prioriteitenlijstje en neem de dag zoals die komt. En vandaag betekent dat lekker onder een dekentje een serie kijken, terwijl Eelke in huis klust en op Kamala let.

En morgen? Ik zie wel wat morgen mij brengt!

Misschien ook interessant voor je…

4 maanden later!

4 maanden later!

en dan zijn we, zo ineens lijkt het wel, 4 maanden verder. 19 februari ging ik onder het mes en nu is het alweer 19...

2 Reacties

 1. Caroline

  Maringa op nr. 1.
  Dat lijkt me de beste plaats voor een goed herstel ☘️

  Antwoord
  • Maringa

   Hahaha ja hé, het duurt even maar ik leer het wel

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *