Taboe? Waarom…

Geschreven door: Maringa

nov 25, 2022

Ik gooi het er gelijk maar uit: Ik krijg een plastisch chirurgische ingreep!
Een mommy make over. Wat inhoudt dat ik een buikwandcorrectie en een borstlift krijg.

Ik weet dat daar vaak een taboe op heerst, praat er vooral niet over. Maar juist dan wil ik er, recalcitrant als ik ben, wel over praten 😉
Want waarom zou je er niet over mogen of willen praten?
Het is toch niks om je voor te schamen?

Net zoals voor veel mensen het ondergaan van een maagverkleinende operatie iets is waar ze niet over willen praten uit angst voor wat anderen ervan zullen denken, zit een ingreep als dit in een zelfde taboe sfeer. En persoonlijk vind ik dat jammer! Want daardoor zullen bepaalde mensen onzeker zijn of blijven over hun uiterlijk, of er ook echt fysiek ongemak van ervaren mogelijk er niks aan durven laten doen.
Los van het feit of je het geld ervoor over hebt natuurlijk, maar dat is een heel andere discussie.

Papa
Ik ben in de gelukkige positie dat ik mij over het financiële stuk geen zorgen hoef te maken. Toen de gelegenheid er was heb ik geld opzij kunnen zetten voor als ik zo’n ingreep zou overwegen.

En het andere stuk, wat zullen mensen er van denken? Tja, daar maak ik mij al helemaal niet druk om! Ik vind dat iedereen datgene mag doen wat goed voelt voor je.
Ik heb ruim 2 jaar geleden gekozen voor mijzelf, om een gezondere versie te creëren en daar sta ik nog steeds achter. Ik ben blij dat ik voor mezelf heb gekozen en ik voel mij goed zoals ik nu ben.

Waarom dan een plastisch chirurgische ingreep?

Heel simpel omdat dat mijn transformatie afrond. Ik heb niet veel los vel, gelukkig, maar ben wel “gezegend” met een diep liggende navel die al bijna een jaar vervelende smetplekken geeft waar ik veel ongemak en pijn aan ervaar.
En mijn tieten? Tja, die van veel 80jarigen hangen er beter bij!
Dat maakt mij onzeker. Waar ik, voor mijn operatie en dus ruim 45 kg zwaarder, zonder gene naar een sauna ging voel ik mij daar nu niet op mijn gemak.

Dat is iets wat ik echt niet verwacht had, ik ben meestal niet zo zelfbewust. Ik vind dat elk mens mooi is op zijn of haar eigen manier. Soms is dat echt lichamelijk maar meestal is dat uitstraling of houding.
Dat ik nu, ondanks dat ik mij beter voel en 45 kg lichter ben, mij ongemakkelijk voel over mijn lichaam overvalt mij echt.
Want ik ben blij met hoe ik mij voel en hoe ik er in kleren uitzie.
Maar zonder kleren? Nee, dan wordt ik niet blij van mijzelf.
En deze operatie helpt mij bij mijn zelfbeeld, zodat mijn hoofd en hart weer op één lijn komen te zitten.

Daarom ga ik, binnenkort nogmaals onder het mes.

Een nieuwe ik voor het nieuwe jaar!

Ja, echt. Het gaat nog dit jaar gebeuren. Vlak voor we het nieuwe jaar in gaan. Het voelt voor mij goed om dat nog dit jaar te doen, ook al kan ik niet veel doen met oud en nieuw.
Maar op deze manier ben ik hopelijk alweer wat mobieler wanneer Kamala jarig is en wanneer we ons 12,5 jaar getrouwd zijn vieren in de Efteling.

Spannend maar ik kijk ernaar uit!

Wil je lezen hoe ik ook dit ervaar? Laat dan hieronder een berichtje achter 😉

Misschien ook interessant voor je…

1 maand post-operatief

1 maand post-operatief

Phoe, wat is er veel gebeurd de afgelopen weken. Ik ben op 29 december geopereerd en in eerste instantie vond ik het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *