Pre-operatieve screening

Geschreven door: Maringa

dec 15, 2020

Na de gekke avond gisteren, met de persconferentie en de nieuwe lockdown, gaat het leven vandaag gewoon weer verder. En alhoewel er voor mij en onze familie niet heel veel verandert, raakt het mij nu meer dan de vorige keer. Ik leef ook enorm mee met alle ondernemers die weer hun werk stil zien vallen. De onzekerheid, de onmacht en het erbij neer moeten leggen… Veel sterkte allemaal!!

Wat houd deze lockdown in voor mijn operatie?

Eerlijk gezegd weet ik dat niet en maakt mij dat nu ook niet zoveel uit. Tijdens de lockdown in maart heb ik van zoveel mensen gehoord en gezien dat de zo hard nodige – niet corona gerelateerde- zorg niet verleend werd.
Daar had ik het gisteravond met een vriendin over de app ook over. Natuurlijk wordt ik nu liever vandaag dan morgen geopereerd, ik leef er al een jaar naar toe. Maar als mijn operatie uitgesteld wordt zodat deze groep mensen nu wel de nodige behandelingen of operaties krijgen? So be it, daar heb ik helemaal vrede mee!
Dan hobbel ik liever nog een maand of wat langer zo door als nu, ik weet dat ik aan de beurt kom en mijn situatie is niet (direct) levensbedreigend.

Pre-operatieve screening

Normaal gesproken ga je voor een pre-operatieve screening naar het ziekenhuis toe. Dan heb je daar een gesprek met een anesthesist en een verpleegkundige, die beide je wat vragen stellen, waar jij vragen aan kunt stellen en ze vertellen waar je rekening mee kan houden. Voor mijn keizersnede heb ik dat als heel prettig ervaren. Je ziet even waar je moet zijn, waar je na de operatie komt te liggen en je krijgt echt een beeld van hoe het ongeveer zal gaan.
Mijn pre-op screening vandaag was telefonisch. Aan de ene kant fijn, het scheelt 2 uur reistijd, aan de andere kant…. Je hebt nog steeds geen beeld van waar je straks terecht komt en dat vind ik jammer.

Het begon al goed, ik had in de app van het ziekenhuis twee bel afspraken staan waarvan de eerste om 10 over 11 zou zijn. In de app van onze groepstraject begreep ik al dat ze uitliepen en ik hoopte dat ze niet zouden bellen wanneer ik Kamala van de peuterspeelzaal moest halen… Maar ja hoor, ik ben mijn schoenen aan het aantrekken en ik wordt gebeld 😉
Dus al rijdend het gesprek met de anesthesist gevoerd.
Hij was wel heel duidelijk en aardig, alles werd mij goed uitgelegd, ook dat ik de avond en ochtend voor de operatie omeprazol moet slikken waar hij een recept voor opstuurt. Hij vroeg naar mijn eerdere ervaringen en hoe mijn gebit was. Nou, dat was wel even slikken want ik ben geen fan van de tandarts (doodsbang!) en weet echt niet meer wanneer ik daar voor het laatst geweest ben… oeps!

Iets om aan te werken als dit allemaal voorbij is! 😉

Al met al duurde het gesprek een klein kwartiertje en ik heb er een goed gevoel over.
Het tweede gesprek, wat ik zou hebben rond het tijdstip dat de anesthesist belde, liet niet zo lang op zich wachten. Ik zat nog maar net weer in de auto, met Kamala, toen de verpleegkundige belde.
Ook een aardig en duidelijk mens, ze vertelde dat ik nog een brief krijg met wat ik voor, tijdens en na de operatie kan verwachten. Verder liep ze samen met mij een vragenlijstje door over o.a. mijn gemoedstoestand, medicijnen en voedingssupplementen en wat voor eetwensen ik heb. Wederom een kort maar fijn gesprek. Al had ik wel graag ook even de kamers willen zien.

Een stap verder

En zo ben ik weer een stapje verder in het proces. Of 21 januari nog steeds mijn datum is konden ze daar nog niet zeggen. Op dit moment gaan sommige operaties door en worden er soms ook operaties afgezegd en verzet. Het blijft dus afwachten. Het ziekenhuis bekijkt van week tot week wat er mogelijk is.

Fingers crossed

En dan vooral voor al die mensen waarvoor zorg in het ziekenhuis van levensbelang is, dat hun zorg zonder problemen door mag gaan <3 En als er dan nog ruimte is...
Ja, dan zou ik ook graag zo snel mogelijk aan de beurt zijn!

Wil je mijn bericht delen? Wat leuk!

Misschien ook interessant voor je…

Een wervelwind aan emoties

Een wervelwind aan emoties

Vandaag is het zover. Als het allemaal goed gaat ben ik straks geopereerd en heb ik een kiwi 🥝. Ik krijg een...

Ze gaan weer opereren!

Ze gaan weer opereren!

In de "facebook wandelgangen" hoorden we veel verschillende dingen de afgelopen weken.Van 5 weken tot wel 3-4 maanden...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *