Je mag stoppen met je medicijnen

Geschreven door: Maringa

mei 9, 2020

“Goed nieuws, je mag stoppen met je medicijnen”

Ohh wow, is dat wel goed nieuws? Ik laat het maar even bezinken en voel wat het met mij doet. Ik voel twijfel en angst.😒😬

Is het echt al tijd om mijn schildklier weer aan te laten gaan? Wat als deze weer in overdrive gaat? Straks ben ik weer terug waar ik een jaar geleden begon, in dat diepe dal. Ik weet even niet hoe te reageren op de woorden van mijn endocrinoloog dus ik laat het maar even gaan.

Dit was een week geleden. Ik ben de volgende dag, cold turkey, gestopt met mijn medicijnen. Nadat ik van de eerste schrik was bekomen en ik er rustig over na heb kunnen denken. Want, zelfs als mijn schildklier besluit weer te gaan klieren, dan ben ik niet meer dezelfde persoon als een jaar geleden. Ik sta weer steviger in het leven, ben de depressie te boven en heb stappen genomen die mijn gezondheid ten goede komen. Mijn endocrinoloog heeft goede hoop dat mijn schildklier weer normaal gaat functioneren. En ik? Ik vertrouw op en luister naar mijn lichaam!

Hoe anders was dat 1,5 jaar geleden. Ik voelde me echt in de steek gelaten en verraden door mijn eigen lichaam. Ik was in feite continue in gevecht met mezelf. Het afgelopen jaar hebben mijn lichaam en ik elkaar weer “gevonden”. Ik heb weer geleerd te luisteren naar wat mijn lichaam me verteld. En ja, dat gaat soms met (letterlijk) vallen en weer opstaan. Maar dat is niet erg, ik heb dat soms schijnbaar nodig.

In plaats van boosheid voel ik nu dankbaarheid voor die lessen. Want dat lichaam en ik… Wij zijn van plan nog wel even een hele poos samen te blijven!

Dus we zorgen voor elkaar, door duidelijk maar lief naar elkaar te zijn. En ik ondersteun mijn lichaam zo goed mogelijk met vis-olie en voedingssupplementen.

“Goed nieuws, je mag stoppen met je medicijnen”

Vol trots zeg ik daar nu op; “Ohh wow, dat is goed nieuws!” 🙏🏻💜

Wil je mijn bericht delen? Wat leuk!

Misschien ook interessant voor je…

Kerst-stress?

Kerst-stress?

Vandaag is Sinterklaas jarig en gisteren was pakjes avond, wat we natuurlijk gevierd hebben. Kamala is behoorlijk...

In de olie?

In de olie?

"Maringa, je hebt toch laatst die bloedtest gedaan... Wat kwam daar uit?" Ja, ik heb de uitslag. Ongeveer een maand...

Ziek van het ziek zijn!

Ziek van het ziek zijn!

6 weken geleden begon ik te hoesten en werd ik verkouden met dan een paar dagen koorts en dan weer niet. Dit bleef...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *