Hoe doe je dat met speciale dagen?

Geschreven door: Maringa

apr 8, 2021

Afgelopen weekend was het lange paasweekend. En wat een weekend was het hé…
Ik heb zon, regen, sneeuw en hagel gezien de afgelopen dagen. April doet met recht weer wat zij wil!
En eerlijk gezegd vind ik dat heerlijk.

Normaal kan ik mij met moeite inhouden met alle chocola die bij pasen “horen”, ik ben nou eenmaal een echte choc-a-holic!
Dus ik zag wel uitdagingen deze eerste pasen met een #gastricBypass.
Daarnaast was het 2 dagen later ook mijn verjaardag… Ohh de verleidingen, of toch niet?
Lees snel verder hoe ik deze dagen ervaren heb! 😉

Paas eitjes zoeken en brunchen

Sinds 2 jaar verstoppen we ook paaseitjes en Kamala vind het geweldig om ze te zoeken. Ook dit jaar mocht dat dus niet ontbreken dus die paaseitjes stonden in de kast te wachten op de “paashaas”.

Toch liep het jaar wat anders want Kamala heeft gewoon 3 dagen achter elkaar paaseitjes gezocht! Zaterdag gingen we spontaan bij mijn ouders lunchen en die hadden eitjes verstopt in huis en in de tuin. En voor de lunch hadden mijn ouders eitjes op evrschillende manieren klaar gemaakt, lekkere broodjes, een zalmsalade, fruit en nog (veel) meer. Allemaal dingen die ik lekker vind! Dus wat nu?
Ik heb een glutenvrij beschuitje met een gekookt eitje genomen, een klein beetje fruit en uiteindelijk een hapje van de zalmsalade, heerlijk! Ik heb er echt van genoten en mijn tijd ervoor genomen. Volgens mij had niemand het gevoel dat “ik niet gezellig mee kon doen”, we hebben lekker gegeten en gezellig gekletst!
Wel heb ik toch iets teveel gegeten, want ik heb de hele middag een (te vol) gevoel gehad. Maar geen dumping dus al met al een geslaagde eerste paaslunch!

En toen was het echt pasen 😉

Paaszondag

Paaszondag begon met paaseitjes zoeken bij de buren. Even een uurtje gezellig buiten staan kletsen en paaseitjes zoeken voor Kamala en ons buurjongetje. Ze hebben ze allemaal gevonden!

Daarna zijn we naar vrienden gereden om daar met hun te genieten van een paasbrunch. We hadden allemaal gehoopt dat dit buiten kon maar de weergoden dachten daar anders over. Ondanks dat hebben we een heel gezellige middag gehad.
Deze brunch bestond ook weer uit teveel lekkere dingen zoals pancakes, aardbeien met slagroom, lekkere broodjes, cake, eieren en andere lekkere dingen.
Aan het begin van de brunch heb ik de helft van een half croissantje met wat scrumbled eggs genomen, daarna een halve pancake met wat aardbeitjes en toen had ik genoeg gehad. En ook nu weer heel bewust gekozen wat ik nam en ervan genoten! Na de brunch hebben we nog zitten kletsen en aan het eind van de middag hebben we afgesloten met (voor de anderen) koffie en een stukje zelfgebakken appeltaart. Aangezien het alweer tijd was voor mijn volgende eetmoment heb ik een dun plakje appeltaart gegeten, jumm!

Ook ‘s avonds heb ik mijn gewone eetmomenten aangehouden. Ik merkte wel dat ik niet zoveel kon eten, wat natuurlijk prima was.

Paasmaandag

Wat een omslag in het weer hé… We hebben, geloof ik, alle verschillende weertypes wel gehad vandaag! Hagel, sneeuw, zon, regen en harde wind…
Ik was er ‘s ochtends al op tijd uit want ja, “de paashaas” zou vandaag bij ons eitjes verstoppen. Dus tussen de hagel en sneeuwbuien door de eitjes verstopt zodat Kamala en haar buurjongetje ze konden zoeken. En op de afgesproken tijd? wat een hagel en sneeuw! Toch hebben we ons niet laten tegen houden en zijn ze de eieren gaan zoeken. Ze hebben ze bijna allemaal gevonden 😉

Qua eten had ik een gewone dag en heb gezondigd met één of twee paaseitjes 😉

Al met al denk ik dat ik deze eerste “test” goed heb doorstaan. Het is niet zo dat ik het allemaal niet meer lekker vind, chocola en gezelligheid zullen altijd mijn zwakke plek blijven. Maar ik heb nu wel ervaren dat de hoeveelheid die je eet tijdens die gezellige momenten er echt niet toe doen. En dat als ik bewust kies voor wat ik echt lekker vind het eigenlijk alleen maar meer voldoening geeft. Het helpt wel dat ik nu gewoon niet veel kan eten en dat als ik teveel eet, ik daar echt serieus last van (kan) krijgen.

En toen was ik jarig

Meestal valt mijn verjaardag aardig in de buurt van of zelfs op dezelfde dag als pasen. Ook dit jaar zit er maar één dag tussen. Normaal hou ik er wel van om een huis vol visite te hebben maar dit is al het tweede jaar op rij dat dat niet mogelijk is. Vorig jaar vond ik dat echt jammer, vooral ook omdat het toen echt lekker weer was. Dit jaar heb ik er minder moeite mee. Sowieso is het natuurlijk erg guur, nat en koud. Maar ik vind de rust nu ook wel lekker!
Geen gejaag, niet in de knoei komen met mijn eet en drinkmomenten, echt fijn!

Mijn ouders kwamen ‘s middags wel even een gebakje eten en bleven eten, erg gezellig. Op het moment dat ik hun koffie en gebak gaf, had ik net 1,5 uur daarvoor gegeten. Dus het was voor mij te kort op mijn vorige eetmoment. Ik heb lekker wat gedronken met hun en later, toen het weer tijd was om wat te eten, genoten van een glutenvrije brownie.
Het waren een paar fijne dagen zonder al te veel hindernissen door mijn operatie!

Phoe, ik heb het overleefd! 😉

Op de één of andere manier voelde deze dagen, voor mij, als een soort test. Zou ik terugvallen in oude valkuilen?
Nee, dus. Ik heb bewust gekozen om te genieten van wat ik at en ook echt te kiezen voor wat ik echt lekker vind. Ik voel me daar goed bij en merk dat het me ook “moed”geeft voor de dagen waarop ik weer aan het werk ga.

Zoals vandaag! Ik ga vandaag voor het eerst weer een paar uurtjes werken bij Sanquin. En dat blijft toch een uitdaging, vanwege de “rare” tijden die we dan werken. Maar met een goede planning gaat dit mij lukken. Vandaag begin ik met 3 uurtjes dus ik heb mijn eetmomenten om mijn werk heen gepland. En omdat ik wat laat wakker was betekend dat dat ik vandaag aan maar 5 eetmomenten toe kom.
Maar daar maak ik mij niet druk om, dat komt vast goed. Ik heb wel wat extra’s te eten in mijn tas, gewoon voor de zekerheid 😉
En wie weet, misschien vlog of blog ik daar binnenkort nog wel over!

Misschien ook interessant voor je…

1 maand post-operatief

1 maand post-operatief

Phoe, wat is er veel gebeurd de afgelopen weken. Ik ben op 29 december geopereerd en in eerste instantie vond ik het...

Taboe? Waarom…

Taboe? Waarom…

Ik gooi het er gelijk maar uit: Ik krijg een plastisch chirurgische ingreep! Een mommy make over. Wat inhoudt dat ik...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *