Er moet wat veranderen!

Geschreven door: Maringa

jun 12, 2020

17 januari 2020, de knop is om!

Na 2 hele moeilijke jaren waarin ik heb geworsteld met een (postnatale?) depressie en een hyperactieve schildklier die lastig in te regelen was, ben ik nu op een punt beland dat het weer langzaamaan beter met mij gaat. Wat mij nog wel erg dwars zit is mijn postuur/gewicht. Kamala is ondertussen 2 jaar en ik loop nog steeds in zwangerschapskleding omdat ik zwaarder ben dan op het zwaarst van mijn zwangerschap. En mijn lijf krijgt daar last van. Ik heb pijn in mijn knieën, mijn enkels en heupen, naast de continue pijn in mijn rug en aan mijn stuitje. Een optelsom van factoren die mij het meer in beweging komen moeilijk maakt. Ik ben al blij als ik een week redelijk pijnvrij doorkom waarbij ik mijn werk normaal heb kunnen doen en ik ook nog een beetje leuke mama voor Kamala ben.

Geloof me, die weken zijn zeldzaam! Zo weinig als Kamala nog praat, ze weet wel dat; “Mama pijn heeft en dus niet kan spelen”…. En als ze dat zegt, breekt mijn hart!

En dus is het genoeg! Ik voel me weer sterk genoeg om hier wat aan te doen maar ik kan het niet alleen. Ik heb daar hulp bij nodig. Dus op 17 januari zat ik bij mijn huisarts en kreeg ik een verwijzing voor Vitalys, een obesitaskliniek.

Ik heb mijn aanvraag voor een bariatrisch traject gedaan en nu maar afwachten…

Als je het niet vraagt is het antwoord altijd nee….

12 juni 2020

Ik kreeg eerst een directe afwijzing van Vitalys, omdat ik niet aan de Europese voorwaarden voldeed. Ik had namelijk niet in de laatste 5 jaar een traject van minimaal 4 maanden bij een diëtist gedaan.

Dus de afgelopen 4 maanden heb ik een, door COVID-19 aangepast, traject bij een diëtist doorlopen en vandaag heeft zij het eindrapport naar Vitalys gestuurd, die mijn aanvraag opnieuw gaan beoordelen, spannend!

Het traject bij de diëtist

Alhoewel het traject niet puur gericht was op gewicht verliezen , ben ik in deze 4 maanden toch bijna 4 kg kwijt geraakt. Met de schildklier medicijnen die ik tot half mei gebruikt heb, is dat echt wel een hele prestatie. Daar ben ik ook echt trots op! Wat dit traject me vooral heeft opgebracht is een stukje bewustwording wat gezond eten is en dat ik het allemaal wel weet maar minder goed “doe”. En dat gezond eten, ook na een operatie, altijd een aandachtspunt zal en mag blijven.
Het heeft me ook doen beseffen dat ik meer dan klaar ben voor een operatie, niet omdat het een “magische pil” is maar, omdat het een hulpmiddel is wat ik nodig heb om een gezond en evenwichtig leven te kunnen leiden.

So, let’s bring it on!

Misschien ook interessant voor je…

Een wervelwind aan emoties

Een wervelwind aan emoties

Vandaag is het zover. Als het allemaal goed gaat ben ik straks geopereerd en heb ik een kiwi 🥝. Ik krijg een...

Ze gaan weer opereren!

Ze gaan weer opereren!

In de "facebook wandelgangen" hoorden we veel verschillende dingen de afgelopen weken.Van 5 weken tot wel 3-4 maanden...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *