Ontbijtreceptje: Chiapudding met banaan

Geschreven door: Maringa

aug 16, 2021

Een heerlijk voedend en vullend ontbijtje wat je het beste de avond van te voren kunt klaar maken. Chia zaad is wat ze noemen een superfood omdat het boordevol met gezonde omega 3 vetzuren, eiwitten, vezels, antioxidanten en verschillende mineralen zit. Wel moet je van de textuur houden! Chia zaadjes kunnen veel vocht opnemen waardoor het een beetje een gel-achtige substantie wordt. Ik hou er wel van!

Nodig

  • 15 gr chia zaadjes*
  • 120 ml water, sojamelk, havermelk of rijstmelk
  • 1 theelepel cacao
  • kneepje honing
  • handje fruit (bv banaan, rood fruit of meloen)
  • handje walnoten of amandelen

* Hier heb ik genoeg aan, dat kan voor jou anders zijn. Heb je (nog) geen maagverkleinende operatie gehad, dan kun je tot ongeveer 50 gr chiazaadjes gebruiken voor je ontbijt

Bereiding

  1. Weeg 15 gr chiazaad af, doe daar de cacao en honing bij.
  2. Voeg de water of melk toe en meng alles goed door elkaar. Zet dit voor minimaal 1-2 uur in de koelkast (avond van te voren klaarmaken kan ook, dit doe ik meestal)
  3. Haal uit de koelkast, roer nogmaals goed door.
  4. Voeg het fruit en/of de noten toe.
Eet smakelijk!

P.s.

Hoeveelheden verschillen echt per persoon. Dit is voor mij, 6 maanden na mijn #BariatrischeOperatie, een ruime portie die ik soms wel en soms niet in één keer op krijg. Vandaag was het net teveel 😉

Misschien ook interessant voor je…

4 maanden later!

4 maanden later!

en dan zijn we, zo ineens lijkt het wel, 4 maanden verder. 19 februari ging ik onder het mes en nu is het alweer 19...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *