Een wervelwind aan emoties

Geschreven door: Maringa

feb 19, 2021

Vandaag is het zover. Als het allemaal goed gaat ben ik straks geopereerd en heb ik een kiwi 🥝. Ik krijg een gastric bypass, wat inhoud dat ze mijn maag verkleinen en de dunne darm aansluiten op de kleine maag, zoals je hieronder in de afbeelding kunt zien

Vanaf afgelopen vrijdag, dus binnen 1 week, zijn er uit onze groep 5 geopereerd. En het gaat met iedereen, naar omstandigheden, goed. Ook degene die al eind januari geopereerd is, maakt het goed. Dat geeft mij hoop! Maar ik heb ook van iedereen gelezen hoe ze zich direct na de operatie voelen en dat is niet mis! Van “ik voel me alsof er een vrachtwagen over me heen is gereden” tot “ik heb de hele nacht naar de wc kunnen strompelen (want rennen was er niet bij)” en vooral niet slapen want van de gassen heb je echt last.

En hoe fijn het ook is om te lezen hoe het met ze gaat, ik merk ook dat ik er sinds gisteren nerveus van wordt! Want hoe zal ik me voelen? En Eelke mag mij zo bij het ziekenhuis afzetten maar dan sta ik er alleen voor, ook wanneer ik wakker wordt na de operatie.

Dus sinds een dag of 2 gaan mijn emoties alle kanten op. Het ene moment kan ik niet wachten en loop ik te dansen door het huis. Het andere moment zie ik allerlei verschrikkelijke scenario’s voor me en wil ik in bed onder de dekens kruipen! Ik voel me blij, vrolijk, angstig, nerveus en opgewonden… en dat 100x per dag! Gisteren heb ik vooral de rust gezocht, gewandeld, veel met Kamala geknuffeld en had ik afleiding van mijn ouders en Eelke. En afgelopen nacht…. tja, mijn telefoon heeft overuren gedraaid want ik heb elke uur langs zien komen 😉

Nu echt op naar de nieuwe ik;
Maringa 2.0!

Maar dat weerhoud me niet om deze operatie te hebben! Ik kijk uit naar hoe ik er over een paar maand/ een jaar uitzie maar vooral hoe ik mij dan voel! Dat ik weer mobieler ben, kan sporten, mij goed in mijn (overtollige) vel voel en vooral dat ik meer leuke dingen met Kamala kan doen!

Ik weet echt wel dat het een hobbelige weg wordt, dat ik waarschijnlijk met dumpings, haaruitval en andere ongemakken te maken ga krijgen. Maar ik hou mijn doel voor ogen en dat maakt het het waard.

het is bijna 9 uur, dat betekend dat ik mij mag melden in het ziekenhuis.

Duim je voor mij, voor een voorspoedige operatie?

See you on the flipside! 😉

Wil je mijn bericht delen? Wat leuk!

Misschien ook interessant voor je…

Ze gaan weer opereren!

Ze gaan weer opereren!

In de "facebook wandelgangen" hoorden we veel verschillende dingen de afgelopen weken.Van 5 weken tot wel 3-4 maanden...

Uitstel maar geen afstel!

Uitstel maar geen afstel!

Vorige week stond er al op de website van Vitalys te lezen dat er geschoven ging worden met operaties omdat ze vanaf...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *