Een mooie week!

Geschreven door: Maringa

mei 9, 2021

Vandaag is het moederdag en ik ben, het hele weekend al, ontzettend verwend!

Voor alle moeders, oma’s, stiefmoeders, schoonmoeders, pleegmoeders, bonusmoeders, had graag moeder geweest moeders, moeders van engeltjes en eigenlijk elke vrouw die houdt van zoals een mama….
Geniet van vandaag! En hou vooral ook van jezelf!

11 Weken sinds mijn operatie, en ik blijf het zeggen, wat ben ik blij met deze stap!
Niet alleen ben ik ruim 14 kg kwijt aan gewicht. Ik heb weer energie, kan weer stukken wandelen of steppen met Kamala en Mudley en mijn lijf doet veel minder pijn!

En ik kan sinds van de week, na 3.5-4 jaar mijn trouwring weer om! Het zijn die kleine dingen die het verschil maken

Altijd heppie de peppie?

Toch is het echt niet altijd rozengeur en maneschijn hoor. 😉 Ik heb ook mijn slechtere momenten, rare momenten en hormonen die op hol vliegen doordaat mijn lijf echt nog aan het wennen is aan de nieuwe situatie.

Zo had ik vorige week donderdag, op mijn werk, ineens uit het niets een onwijze kramp in mijn maagstreek. Zo erg dat ik gewoon echt even moest gaan zitten…. Wat voelde ik mij beroerd. Het was geen dumping, tenminste zo voelde het niet aan. Maar wat dan wel? Na een pijnstiller nam de pijn wel iets af maar het ging niet weg. Toch mijn collega’s maar weer gaan helpen. Uiteindelijk heb ik in de auto, op weg naar huis, de huisartsenpost gebeld omdat het pijn bleef doen. Aangezien ik zelf naar huis kon rijden en goed aanspreekbaar was, hoefde ik niet langs de huisartsenpost maar ik moest het wel in de gaten houden en als het weer erger werd dan moest ik weer bellen.
Thuis gekomen heb ik nog tot half 1 op gezeten. De pijn/kramp bleef maar het werd niet erger. Dus toch maar naar bed maar het duurde zeker tot 2 uur- half 3 voor ik in slaap viel. De volgende dag was er gelukkig niks meer aan de hand… Heel raar!

Een mooie week!

Maar deze week was een goede en leuke week!

Afspraak bij het NOK en lunchen

Het begon woensdag met een afspraak bij het NOK in Hoogeveen, voor een gesprek met de arts en een weegmoment. We hebben het vooral gehad over dat ik moeilijk mijn voedingssupplementen kan nemen omdat ik daar echt kotsmisselijk van wordt. Zij stelde voor om 2x per dag de maagbeschermer te nemen om te kijken of het daar beter van wordt, dus daar ben ik nu ook mee bezig.

Verder hebben we het ook gehad over de kramp/pijn in mijn maagstreek van de donderdag ervoor. Ik moet dit in de gaten houden en als het nog een keer gebeurt dan om een echo vragen. Mogelijk is het een galsteen aanval geweest. Iets wat bij deze operaties wel vaker voorkomt. Dat stelt me toch wel gerust want dat is te overzien.

Omdat we, vanwege alle corona maatregelen, geen groepssessies hadden heb ik helaas niet iedereen uit onze groep gezien. Toch was het leuk wel een aantal daar te zien! En omdat we toch (bijna) allemaal naar Hoogeveen moesten hadden we het plan opgevat om gezamenlijk ergens in de buitenlucht te gaan lunchen.
Een heel leuk idee maar weet je nog wat voor weer het was afgelopen woensdag? De natste dag van de week! Het viel dus letterlijk bijna in het water….
Één van ons woont in Hoogeveen en bood aan dat we wel bij haar konden afspreken, vooral ook omdat het uiteindelijk een klein groepje was die kon blijven. Met z’n vieren hebben we heerlijk 2 uur zitten kletsen tussen de kleine hapjes eten door!

Moederdag weekend

Mijn moederdag weekend begon goed, ik werd op zaterdag al verrast met een hartvormige schaal met sushi omdat ik, volgens Kamala “een minimaagje heb en daar kan niet zoveel sushi in!”. Dus kon ik het verdelen over het hele weekend <3. Voor de lunch hebben we een pannenkoek gegeten bij Hans en Grietje in Zeewolde, ons buurmeisje was ook mee dus ze hebben lekker kunnen ravotten in de mooie heksentuin!
Vanmorgen werd ik gewekt met een dikke knuffel, een ontbijtkoekje met mijn voedingssupplementen en een mooie sleutelhanger met een gedicht erop. Om de dag af te sluiten met een barbecue bij mijn ouders in de tuin!

Ik ben benieuwd of komende week ook weer een mooie week wordt!

Misschien ook interessant voor je…

1 maand post-operatief

1 maand post-operatief

Phoe, wat is er veel gebeurd de afgelopen weken. Ik ben op 29 december geopereerd en in eerste instantie vond ik het...

Taboe? Waarom…

Taboe? Waarom…

Ik gooi het er gelijk maar uit: Ik krijg een plastisch chirurgische ingreep! Een mommy make over. Wat inhoudt dat ik...

3 Reacties

 1. henk emons

  trots op m’n moppie

  Antwoord
 2. Marieke Buijnink

  Wat ben je al een eind de goede kant op, Maringa. Trots op je!

  Antwoord
  • Maringa

   Dank je wel juf Bu 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *