4 weken post-operatief

Geschreven door: Maringa

mrt 21, 2021

Afgelopen vrijdag is het 4 weken geleden dat ik geopereerd ben. Die weken zijn voorbij gevlogen en aan de andere kant voorbij gekropen.

Ik voel me, op zich, goed. En ik klaag ook echt niet. Bijna alles wat ik geprobeerd heb te eten gaat goed. Alleen gisteren viel een pannenkoek verkeerd en dat resulteerde in 2 uurtjes op bed. Daarna ging het wel weer.

Hoe heb ik het tot nu toe ervaren?

Eigenlijk wel positief! Ik heb weinig klachten, de pijn is mij erg meegevallen. Natuurlijk zijn er wel dingen die me bezig houden en die mij eraan herinneren dat ik 4 weken geleden een grote operatie heb ondergaan.

Waar moet ik nog aan wennen?

 • Dat ik continue met eten en drinken bezig ben
 • Dat ik de seintjes van mijn lichaam niet meer snap;
  • zoals wanneer ik vol ben
  • of wanneer ik voor een grote boodschap naar de wc moet
  • of dat mijn hoofd nog steeds snaai”honger” heeft maar mijn lichaam niet
 • Dat ik zo moe ben ook al doe ik weinig
 • Dat een paar uurtjes kapper ervoor zorgt dat ik de rest van de dag voor pampus lig
 • en ga zo maar door….

En dat is dus precies wat ik bedoelde met dat de weken voorbij gevlogen zijn maar ook voorbij kruipen. Het ene moment denk ik dat ik alles wel weer kan en het volgende moment fluit mijn lichaam me terug.
En dat probeer ik maar te accepteren, al valt dat lang niet altijd mee! 😉

Maar al met al denk ik dat ik het niet slecht doe. En omdat het 4 weken geleden was, heb ik afgelopen vrijdag mezelf gewogen en gemeten. Een spannend moment!!

Gewogen en gemeten

In de afgelopen 4 weken heb ik regelmatig op de weegschaal gestaan. Vooral de eerste 2,5 week. bijna dagelijks. Maar daar werd ik niet gelukkig van en het werd een soort van obsessie. Dus daarna met mezelf afgesproken dat ik 1x per week op de weegschaal mag gaan staan.

Het resultaat valt me niks tegen. Zoals je in de afbeeldingen kunt zien. Ik had vrijdag mijn metingen op mijn Instagram stories gedeeld en daar zal ik over een maand weer mijn metingen delen.

De kop is eraf. Het gaat goed met me en ik weet waar ik aan mag werken. Zoals meer bewegen, mijn eetmomenten bewaken en mijn energie over de dag verdelen.

Komende week ga ik onder leiding van een fysiotherapeut sporten. De week erna ga ik weer gedeeltelijk aan het werk. En zo ga ik steeds een stapje verder. Want ik besef me heel goed dat het afvallen nu misschien ‘vanzelf” gaat maar dat ik over een jaar toch echt een ander leefpatroon ontwikkelt wil hebben om niet weer in dezelfde valkuilen te trappen die er o.a. voor gezorgd hebben dat ik deze stap gezet heb!

Misschien ook interessant voor je…

4 maanden later!

4 maanden later!

en dan zijn we, zo ineens lijkt het wel, 4 maanden verder. 19 februari ging ik onder het mes en nu is het alweer 19...

2 Reacties

 1. Anja Spijkers

  6pm Be kind to yourself, together with water its powerful healing

  Antwoord
 2. henk emons

  trots op je moppie ga door en laat je maar helpen door de kleine verpleegster

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *