Boeken die indruk op mij hebben gemaakt

Geschreven door: Maringa

jun 7, 2020

Zolang als ik me kan herinneren, sinds ik leerde lezen, heb ik altijd van boeken gehouden. Als klein meisje al, ging ik nergens heen zonder een boek… of 2… of 3.

Heerlijk wegdromen bij bijvoorbeeld het oneindige verhaal, griezelen bij de boeken van Stephen King en op avontuur met Weis & Hickmann. Ik heb het allemaal gedaan en ervan genoten!

De laatste tijd lees ik vooral veel Engelse boeken en en boeken voor persoonlijke ontwikkelingen. Nog steeds kan ik regelmatig wegdromen bij mooie, bijzondere boeken zoals bij de complete verhalen van de gebroeders Grimm die ik laatst kado gekregen heb.

Omdat sommige boeken je altijd bij blijven dacht ik mijn “all time favorites” op een rijtje te zetten. Ter inspiratie voor jong en oud.

Mijn favoriete boeken van vroeger
(t/m 8 jaar)

  • Rupsje Nooitgenoeg, wie is er niet groot mee geworden?
  • Jip & Janneke, ook zo’n klassieker die nog steeds populair is!
  • de Gruffalo, mijn man kent het niet maar ik herinner me deze echt nog van vroeger… jij ook?
  • Dikkie Dik… lieve dikkie Dik, wie was geen vriendjes met hem?

Mijn favoriete jeugdboeken:

Om bij weg te dromen ~
Favoriete fantasy boeken

  • De wetten van Magie, een serie van 12 boeken van Terry Goodkind, ik heb ze in één zomer uitgelezen.
  • In de ban van de Ring , er zullen weinig mensen zijn die hier niet van gehoord hebben na alle films die uitgekomen zijn. Voor mij blijven de boeken favoriet!
  • De rad des Tijds serie 14 boeken van Robert Jordan die ik ook in één ruk heb uitgelezen.

Boeken die momenteel mijn favorieten zijn…

Soms vind of krijg je boeken die een bijzondere plek innemen, herken je dat?

Zo weet ik bijvoorbeeld nog heel goed hoe De groene mijl als een 7delige serie uitkwam. Volgens mij kwam er elke 2 weken of elke maand een nieuw deel uit. Ik had de data in mijn agenda staan zodat ik, zodra ze uit waren, naar de boekenwinkel kon “rennen” voor het volgende deel. Ik heb dus alle 7 delen, in een bewaarboxje en heb de film ook al verschillende keren gezien. Echt één van mijn favorieten, nog steeds…

Een andere favoriet is een boek wat ik gekregen heb toen we bij vrienden in Engeland waren. Die dag waren we in Stradford Upon Avon, het geboortestadje van…. William Shakespeare! Daar kreeg ik the complete Works of William Shakespeare van mijn lieve vriendin kado. Niet een makkelijke boek om te lezen, in het oud Engels maar juist daardoor mij zo dierbaar. Echt een boek waar ik lang van kan genieten en die ik op een koude winteravond pak om 1 of 2 bladzijdes te lezen.

Heb jij nog boeken die je ooit hebt gelezen die je bij zijn gebleven? Ik ben benieuwd en lees het graag in een reactie!

Op Maringa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliatie links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen.

Misschien ook interessant voor je…

Het boek is gelanceerd!

Het boek is gelanceerd!

2 weken geleden was het zover, op 2 november werd "ons boek" gelanceerd. Wat een te gekke maar chaotische dag!...

De feedback zit in je inbox

De feedback zit in je inbox

Wat heb ik naar dat zinnetje uitgekeken en wat ben ik er bang voor geweest! 😁 Gisteren was het zover... ik...

Echt, knijp me!

Echt, knijp me!

Echt, knijp me! Ik heb mij begin dit jaar ingeschreven om een kort verhaal in het Engels te mogen schrijven wat in een...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *